Vindiktatorens Avis – Le Tour du Vin🍷

Seneste indlæg

22.februar 2025: København: Jeg smager et af Erik Sørensen-hittene! 🍷Opdateret 26.februar med gensmagnings-kommentar


Foto: Reverdito Barbera d’Alba Butti 2021, Piemonte, i glasset. Vindiktatorens Bunker, København, 22.februar 2025.

Lørdag var naturligvis bøfaften hos Vindiktatoren- og denne gang skulle den stå på et af Erik Sørensen Vins store italienske hits, nemlig Reverdito’s fremragende Barbera d’Alba. Jeg har smagt domænets Barolo indtil flere gange og den har altid været fremragende, uanset årgang. Nu skulle vi prøve domænets Barbera d’Alba Butti 2021..

Reverdito
Barbera d’Alba Butti 2021
Piemonte rød
Italien
Alkohol: 14,5%
Druesammensætning: 100% Barbera
Mørkerød til kanten. Stor, frisk og frugtig duft. Der er en markant og gennemtrængende følelse af røde frugter her, og de går igen på paletten, i en udgave så frisk at man næsten tænker ribs. Der er en flot og forfriskende syre i denne Barbera- meget karakteristisk for druen- og der er en fin fyldighed, gennemtrængende i sin natur og med en flot frugtighed, der, udover de førnævnte ribs, også rummer langt mindre syrlige stilarter, med en næsten Merlot-blommeagtig følelse.
Der er en udtalt følelse af umami- en fremragende balanceret og velgørende kvalitet- og frugten er lige ved at finde charmebomben frem; den er endnu lidt for ung og hidsig, men jeg tror at om nogle få år, måske kun 2-3 år, finder vinen sin natur. Og så er det der, man skal drikke en Barbera fra Piemonte; der charmerer den mest.
Tannin er ikke det, der præger billedet, i skarp modsætning til storebroder Barolo. Dette er en vin, der kan drikkes væsentlig tidligere.
Afslutningen, som er en flot frugtkaskade, er, efter ca halvanden times smagning, aftaget lidt i volumen. Det er ikke fordi vinen er blevet overtaget af tannin, men frugten lader til at være gået ind i en “mut” fase, hvilket understreger mit gæt om at vinen kan/skal ligge et par år eller 3, før dens drikkevindue for alvor rammes. Og så kan den stadig ligge længere end det.
Men vinen charmerer allerede og selvom vi sidder med et forholdsvis krydret kødret, så kan den godt følge med her. Det her er en højkvalitets-Barbera fra en højkvalitetsproducent. Og der er potentiale til en højere pointsangivelse efter noget lagring.
Points: 87+
OBV 26.februar: Vinen er gensmagt over de to seneste dage. Indtrykket er nu mere seriøst og mørk. Der er desuden kommet en klart mere tannisk komponent tilstede. Det synes jeg lover rigtig godt for vinen- jeg fastholder dog scoren og fastholder at jeg muligvis er lidt konservativ med pointsene, men jeg har stadig taget forbehold for at der jo er potentiale, så det kommer formentlig til at gå opad i de kommende år.

Omtalt i denne artikel:
Reverdito, Piemonte, Italien:
https://www.reverdito.it/en/

Erik Sørensen Vin:
https://www.reverdito.it/en/

Barbera d’Alba Butti, Reverdito- Erik Sørensen Vin’s beskrivelse:
https://eriksorensenvin.dk/produkter/barbera-d-alba-butti-tenuta-reverdito-la-morra-piemonte