Vindiktatorens Avis – Le Tour du Vin🍷

Seneste indlæg

15.februar 2025: København: Château Saint Bonnet 2016 Médoc🍷


Foto: Château Saint Bonnet 2016 Médoc Cru Bourgeois, Bordeaux, i glasset. Vindiktatorens Bunker, København, 1.februar 2025.

Jeg fik en mail fra supervin.dk, hvor de gjorde reklame for et fuldstændig vanvittigt tilbud på et parti, de havde fået hjem fra den fremragende Cru Bourgeois Château Saint Bonnet. Jeg har tidligere smagt slottets 2012er og det var en virkelig kvalitetsvin, så da jeg så at supervin.dk havde den formidable årgang 2016 fra slottet til nærmest komisk billige 70 kroner pr flaske ved køb af en kasse med 6 flasker, slog jeg til med det samme.
Lørdag aften skulle jeg så finde ud af om det var en god idé at købe en kasse, ved at smage en flaske- og så kan jeg jo samtidig rådgive de ærede læsere her om det her er noget, man skal slå til på.
Maden skulle selvfølgelig være lækker, så den stod på lammesteaks, ovnbagte squash med blåskimmelost og gouda ovenpå, ligeledes ovnbagte tomater med hvidløg, krydderier og olivenolie oveni, samt blomkål. Rødvinssauce til retten, hvori jeg selvfølgelig hældte lidt Saint Bonnet..

Château Saint Bonnet 2016
Médoc Cru Bourgeois
Bordeaux rød
Druesammensætning: Merlot og Cabernet Sauvignon – ikke nærmere defineret med hensyn til procentfordeling.
Alkohol: 14,0%
Forholdsvis mørk i farven, men jeg må sige at jeg var overrasket over at den trods alt ikke var mørkere. Desuden var der faktisk også lidt klaring i kanten. Det plejer at være tegn på modenhed. Her kan det være tegn på en vin, der er knap så ekstraheret som ventet. Og hvorfor mener jeg så det? Det vil jeg lige komme tilbage til lidt længere nede i anmeldelsen.
I første omgang var det ikke en vin med en stor, flot og dominerende duft. Til gengæld var der en tydelig tendens- man fornemmede helt klart bacon her! Det var til gengæld ret tydeligt. Ikke på en stor og dominerende måde, men meget klart. Baconen blev suppleret af milde, diskrete mørke frugttoner.
På paletten kom overraskelsen. Vinen virkede blød og mild, næsten helt Bourgogne-agtig, uden noget særligt grip; det var, som om den var lidt “svag i koderne” umiddelbart. Baconen fra duften var ikke klar mere; nu fik man i stedet en slags vingummibamse-karakter. Har oplevet det i andre vine- og været irriteret over det, for det har altid været ensbetydende med at vinen var det, som jeg vil kalde “underernæret”. Så i første omgang var jeg faktisk lidt skuffet. Slottets 2012er havde optrådt helt anderledes og med langt mere koncentration og grip, da jeg smagte den i sin tid. Jeg kunne heller ikke rigtig fornemme tanninen. På den positive side var syren og alkoholen dog i fin balance.
Jeg besluttede mig til at lade vinen være i et stykke tid og vendte så tilbage til den ca en halv time senere.
Og det var en god idé.
Pludselig havde vinen taget på i vægt. Frugten, domineret af både det, som jeg vil kalde Merlot og også Cabernet Sauvignon-toner, dvs henad henholdsvis blomme/brombær og solbærtoner, havde pludselig fået klart mere vægt. Der var også kommet klassiske tørrede grønne krydderier og klassisk fadfornemmelse til. Der var pludselig klart mere grip, vinen viste langt mere dybde og man kunne stadigvæk konstatere at syren og alkoholen holdt balancen.
En kæmpe forbedring. Der var altså bare brug for lidt tid og lidt luft til denne Saint Bonnet 2016. Og ligeledes forekom vin- og madkombinationen nu langt bedre end det første indtryk.
I afslutningen dominerede den lækre og mere og mere dominerende mørke frugt nu, med flotte dybe frugtkaskade-indtryk.
En meget stærk afslutning. Jeg endte faktisk med at være rigtig tilfreds med Saint Bonnet 2016 og der lader til at være yderligere potentiale.
Points: 89+

Omtalt i denne artikel:
Château Saint Bonnet, Médoc, Bordeaux:
Slottet ser ikke ud til at have en selvstændig hjemmeside, så jeg linker til supervin.dk’s hjemmeside og deres egen omtale af vinen, med købsmulighed:
https://www.supervin.dk/chateau-bonnet-medoc-cru-bourgeois-2016-i-traekasse